emmaostrell

Emma Ostrell

Graviditet nr. 2

Det var i Maj som jag tog ut min p-stav som jag hade haft i sen efter förlossningen med Milo, anledningen till att jag tog ut den var för att jag gick upp sjukt mycket i vikt och min mens var mer oregelbunden än vad den någonsin varit.

Vi visste vad vi gav oss in på, men vi var redo, och vi visste att det kunde ta tid innan det skedde.

Den 16:e oktober plussade jag för första gången denna graviditet efter jag hade haft en konstig känsla i kroppen att det va nog någonting på gång.

Jag kommer ihåg den kvällen så väl, jag fick positivt på stickan, och kände hur glädjen tog över hela kroppen och lyckotårarna rann ner för kinden, äntligen skulle vi få ge Milo ett syskon, en som han ska ha livet ut, en bästa vän och ännu en trygghet, vi skulle äntligen få den där lilla pusselbiten som fattades.

Alex satt uppe i sitt ”mancave” och spelade med sina vänner och jag skickade en bild på stickan, han rusade ner och flög över mig med sin lycka! Detta är ju precis vad vi ville.

När jag skrev in mig hos barnmorskan november fick jag reda på att jag har en högrisk-graviditet, vilket innebär extra kontroller och extra ultraljud, jag hade extremt högt blodtryck, vilket gör att jag har stor risk för havandeskapsförgiftning senare i graviditeten, vilket då också kan innebära att jag måste föda tidigare än beräknat för min och bebis skull, men det återstår och se längre fram.

Fram till för 2 1/2 vecka sedan har jag mått prima, inga graviditetskänningar alls, jag har alltså mått oförskämt bra i början av denna graviditet, bara några få ynka spyor i samband med att jag ätit nått som inte passade pyret 😂

Den 21:a december började mitt lilla helvete, jag har haft migrän sen så långt bak jag kan minnas, alltid levt med det och denna graviditeten eskalerade min migrän något så fruktansvärt, i snart 3 veckor har jag haft konstant migrän eller huvudvärk, varje dag, varje minut, varje timme, jag har haft svårt och sova, tabletter har inte hjälpt.

Men igår åkte jag till min barnmorska och berättade allt och hur jag mådde, det va inget fel, alla prover visade fina resultat, men fick mig en sjukskrivning för att bara vila och tänka på mig själv och sedan en läkartid på lasarettet om 1 1/2 vecka, för att ta ytligare prover.

Nu befinner jag mig i vecka 17 (16+0), byter vecka på lördagar 🤰🏻

Vi har fått tid till RUL, men kommer inte gå ut med datum eller avslöja könet ( när vi vet) eftersom vi vill hålla det för oss själva så länge vi vill och kan!

XXX

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmaostrell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats